Jämförelse

Olika kattförsäkringar som IF, Optimal

Som ett första steg kan det vara bra att börja med att undersöka ifall något av de försäkringsbolagen Ni redan har för annat erbjuder kattförsäkring. Det kan ofta vara lite fördelaktigt att samla alla sina försäkringar hos ett enda försäkringsbolag.

När Ni jämför kattförsäkringar, titta då inte bara på hur mycket försäkringen kostar varje månad. Det är förvisso en viktig del i det hela, men långt ifrån hela bilden. Beakta även maxbeloppet som betalas ut vid veterinärvård, självrisken med de regler som rör den, åldern då livsförsäkringen upphör att gälla etc.

Förutsättningarna kan variera mellan de olika bolagen, och det kan även finnas flera olika alternativ att välja mellan. En vanlig variant för en försäkring är att djurägaren har en självrisk på ca 1500:-, samt får betala 20% av överstigande summa. Det finns även försäkringar som har en fast, ofta något högre självrisk, och alltså ingen procentuell summa av resterande kostnad. JTitta därför de olika bolagens försäkringsformer och villkor. Tänk även på att vissa sjukdomar ej ersätts, studera därför det finstilta ordentligt.

Hur mycket försäkringen, eller premien, kostar beror på ett antal faktorer. De viktigaste är om katten är en inne- eller utekatt, åldern samt hur hög livförsäkring du vill ha. Annat som spelar in är rasen, plats för boende med mera.

De mest populära:

  • Agria Försäkring
  • Folksam Försäkring
  • If Djurförsäkring
  • Optimal Djurförsäkring
  • Sveland
admin