Försäkra din katt

Vem älskar inte katter? Det gör iallafall vi och har ägt en hel del under årens lopp.

Var ska man börja när man beskriver de positiva sidorna med att äga en katt? De är kärleksfulla, men det är en helt villkorlig kärlek (villkoren beror ofta på hur mycket kyckling eller fisk du ger dem). De är smarta samtidigt som de är helt galna, speciellt när kattmynta, en mus eller ännu bättre, en tom kartong finns med i bilden. De är självständiga, precis som vi är, men de är fortfarande en stor del av familjen.

Det finns självklart några dåliga sidor också, såsom deras tendens att ta in stympade gnagare in i köket eller ännu värre, upp på matbordet. De gillar också att rivas, bita, tigga, tjata, välta julgranar och repa möbler. Men trots allt älskar vi dem som våra egna barn.

Det finns bara en riktigt dålig sida av att äga katter och det är då de blir sjuka. Den sorg man känner att se sitt husdjur lida måste kännas innan man riktigt kan förstå och vad som gör det ännu värre är att de inte har något sätt att tala om för oss exakt vad som är problemet.

Det är nu en försäkring blir så viktigt. Det man inte vill göra i en sådan jobbig situation är att lägga till stress med pengar och att känna att man inte kan ge sin älskade katt den bästa vården som den förtjänar. Du vill vara säker på att du gjort allt du kunnat och att bara kunna fokusera på att ta hand om det lilla livet.

För bara några kronor per månad kan du bespara dig chocken över den stora ekonomiska kostnaden som kommer när ditt djur blir sjukt.

Det finns ett antal olika försäkringar som täcker olika saker och det skydd du behöver kan variera med åldern på katten, ras och allt möjligt så se till att du inte betalar för nåt onödigt men att du är täckt för det du behöver.

admin